„Mladi su zakon 2023“ - Nacionalni program volontiranja

Već deceniju MIS u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, a od ove godine Ministarstvom turizma i omladine podržava kreiranje povoljnije sredine za volontiranje među mladima. „ Mladi su zakon“ nas takođe podseća da je projekat kreiran u skladu sa strategijom za mlade koja je ove godine revidirana i usvojena, a u njoj je takođe prepoznat značaj volontiranja.

Kroz volonterske kampove i podršku neformalnim grupama mladih, Mladi istraživači Srbije u saradnji sa organizacijama na lokalu: Pokret gorana Vojvodine, Tim 42, Cegrad i GM Optimist planira da na čitavoj teritoriji Srbije pokrene i osnaži mlade da učine neku promenu u svojoj sredini i tako je učine boljim mestom za život.

Mladi kao pokretači promena u lokalnim sredinama

Program „Mladi su zakon“ ima za cilj da promoviše volontiranje među mladima i osnaži ih da sami budu pokretači promena u svojoj zajednici i to čini kroz sledeće aktivnosti:

  • Organizovanje 25 nacionalnih i internacionalnih volonterskih radnih kampova na čitavoj teritoriji Srbije;
  • Mentorskom i finansijskom podrškom lokalnh volonterskih „Šta nam teško“ akcija kojih je ove godine planirano oko 90;
  • Organizovanjem proslave Međunarodnog dana volontera koji se tradicionalno obeležava 5. decembra;
  • Unapređenjem digitalne platforme projekta, kao i promocijom aktivnosti na društvenim mrežama kako bi se uticaj na lični razvoj volontera i lokalnu zajednicu preneo do svake mlade osobe u Srbiji;
Mladi istraživači Srbije ovaj projekat sprovode uz podršku Ministarstva turizma i omladine. Partneri na projektu su: Pokret gorana Vojvodine, Tim 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca i CEGRAD iz Obrenovca.

Period realizacije:
Avgust 2023. – januar 2024.
Lokacija:
Republika Srbija
Budžet:
16 000 000 DIN
Donator:
Ministarstvo turizma i omladine
Tema/Oblast:
mladi, volontiranje

Novosti vezane za projekat: