Dragi volonteri i volonterke,

Za nama je još jedno leto ispunjeno avanturama. Većina vas se sa svojih volonterskih kampova vratila i kao i obično, očekujemo da ste puni utisaka, anegdota sa rada i zajedničkih večera, priča o igrama iz slobodnog vremena i o prijatelјstvima sa lјudima iz celog sveta koja će trajati ceo život, a dobro znamo da vam sada nedostaju.

Svi vi koji ste na volonterskom kampu makar jednom bili znate da kamp ne čini tema projekta oko koje se lјudi skupe, već upravo lјudi. Najteži period u životu volontera je onaj nakon kampa kada nismo sigurni da li ćemo, kada i kako ponovo sresti te lјude. Međutim, iskusniji volonteri znaju da prijatelјstva sa kampova zaista zauvek opstaju i da se nekako uvek ponovo sretnemo sa najdražima, jer na kampu lјudi ipak postanu porodica.

Ovo vam govorimo jer, isto kao što su vaši prijatelјi sa kampova vaša volonterska porodica, tako ste i vi naša, te želimo da vas vidimo. Želimo da se sretnemo svi zajedno, da čujemo sve dogodovštine od ove godine i da zajedno proslavimo nova prijatelјstva. Susret ‘Recamp’, kolektivnu rekapitulaciju ove volonterske sezone, organizujemo u sredu 23. oktobra od 18h u Strogom centru (Gospodar Jevremova 43). Razgovaraćemo o kampovima, razmenama, organizovanju projekata, putovanjima i svim anegdotama koje su nam drage. Zajedno ćemo sastaviti dodatak plejlisti ‘Workcamp Soundtrack’ od pesama koje su nam obeležile kampove ove sezone.

Očekujemo vas u što većem broju kako bismo se zajedno pozdravili sa ovom volonterskom seznom, ali i kako bismo se radovali narednim.

Vidimo se!