Postani onlajn volonter- prijavi se još danas!

Kao i do sada u Mladim istraživačima Srbije – Volonterskom servisu Srbije prepoznajemo potrebu volontera za solidarnošću i aktivnim uključivanjem u život zajednice. U prethodnom periodu mere obaveznog i neophodnog fizičkog distanciranje kao i ograničene mogućnosti kretanja i okupljanja u izvesnoj meri onemogućavale su da se angažujemo i pomažemo onima kojima je to potrebno, pa smo otpočeli sa razvijanjem programa onlajn volontiranja.

Priključili smo se inicijativi UNICEF Srbija i uz podršku USAID-a i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u partnerstvu razvijamo program onlajn volontiranja pod nazivom Volonteri na mreži.

Ovaj program je osmišljen je tako da omogući svim zainteresovanim volonterima i volonterkama da se angažuju i volontiraju onlajn – od svoje kuće. Stvaramo zajednicu VolonteriNaMreži i gradimo novi oblik volontiranja zajedno.

Pozivi na koji su trenutno otvoreni su:

Grupa  od 5-7 volontera ima mesec dana da zajedno radi na rešenjima za potrebe zajednice i okruženja samih volontera  na teme solidarnosti, promovisanja kulturne raznolikosti i interkulturalnog razumevanja, zaštite životne sredine itd.  Volonteri se mogu prijaviti za neki od već postojećih timova ili predložiti nešto novo, za šta smatraju da postoji potreba.

PRIJAVI SE

Zadatak volontera uključenih u informativnu kampanju jeste da objavljuju i dele važne informacije (bezbednost na internetu, mentalno zdravlje, diskriminacija, slobodno vreme itd.) sa svojim vršnjacima i pratiocima na društvenim mrežama, kao i mogućnost da učestvuju u kreiranju materijala na teme koje smatraju važnim.

Iformativna kampanja je prerasla u novu incijativu: Glas mladih. Više informacija možete pronaći OVDE.

Vršnjačka podrška je zajednica volontera, koji uče i podučavaju, primaju i daju, razmenjuju znanja i veštine za lični razvoj, napredak u školi, usvajanje znanja i kvalitetnog provođenjenja slobodnog vremena i podržavaju se i zajedno razvijaju.

PRIJAVI SE

  • U-Report volonteri – ovaj poziv je istekao – pogledajte druge opcije

Volonteri imaju zadatak da dođu do minimum 30 mladih ljudi iz svoje zajednice, informišu ih o U-Report platformi, pomognu da se prijave na platformu i time omoguće da se njihov glas čuje.

PRIJAVA JE ZATVORENA

Podsećajući društvo na korist i dobrobit volontiranja, „Volonteri na mreži“ omogućavaju mladima prostor, podršku i adekvatne instrumente, kako bi jedni drugima pomogli i družili se.

Ovo je idealna prilika da upoznate mlade iz cele zemlje, razmenite iskustva, mišljenja, ideje, kao i prilika da se aktivno uključite i budete volonteri Mladih istraživača Srbije i UNICEF-a i učinite nešto bitno i doprinesete zajednici i drugima.

Iako se granice polako otvaraju, mere ublažavaju i život vraća u normalu, ideja ovog programa je da nastavi da omogućuje volonterima da se angažuju online i u narednom periodu.

Uključi se još danas i postani volonter na mreži!